Resultaten voor wat mogen konijnen eten

   
 
wat mogen konijnen eten
 
planten.
Alleen door honger gedwongen begint hij hiermee en dan meestal met dodelijk gevolg. Let daarom bij het verzamelen van de onkruiden goed op wat je plukt. Door een gemengd rantsoen worden dergelijke ongelukken eveneens voorkomen. In dit hoofdstuk staan uitsluitend de voor konijnen te eten onkruiden vermeld.
Houden en verzorgen van konijnen.
Hooi is heel belangrijk voor de darmen van het konijn, zorg er daarom voor dat hij altijd hooi kan eten. Konijnen eten ook speciaal konijnenvoer, pas op dat ze niet alleen de lekkere dingetjes uit het voer vissen. Konijnen lusten ook groenten en fruit, maar let goed op dat ze niet alle groenten en fruit mogen hebben. Van bepaalde koolsoorten zoals rode en witte kool, bloemkool en klaver krijgt het konijn gas in de darmen en dus buikpijn. Af en toe wat fruit is ook goed maar zeker niet te veel.
Wat eet een konijn De Konijnenherberg.
In de natuur eten konijnen geen snacks. Het is het beste om je konijn die dan ook niet te geven. Een stukje wortel, appel of een takje peterselie vinden de meeste konijnen ook heerlijk. Wat ook en misschien wel vooral telt voor het konijn is de aandacht die het op dat moment krijgt.
6 redenen om konijnen en cavia's' niet samen te houden Ik wil cavia's.'
Ook mogen zij veel meer eten en kunnen zij meer verdragen dan konijnen. Cavias kunnen meer groenten veilig eten dan konijnen. Als het konijn continue kan mee-eten met cavias, worden zij al snel veel te dik of krijgen zij maag en/of darmproblemen.
Voeding Dierenkliniek Davidse.
Ze bevatten belangrijke voedingsstoffen die het konijn nodig heeft. Konijnen knagen graag: geef ze regelmatig takken van wilge, hazelnoot, appel, of perenboom, hier zitten tevens enkele benodigde mineralen in. Groenten en fruit wat uw konijn mag eten koolsoorten wel met mate: broccoli, spruiten, bloemkool, boerenkool, paksoy, andijvie, veldsla, peterselie weinig, witlof, wortels weinig wortelloof, romeinse sla, basilicum, waterkers, paardenbloemen, pastinaak, komkommer, selderij takje, koolraap, knol en venkel. Spinazie, sla en zuring in kleine hoeveelheden, omdat ze veel oxaalzuur bevatten. Fruit wat het konijn lekker vindt: appel, peer, tomaat, meloen, kiwi, perzik, kers, zwarte bes, bosbes, aardbei, framboos, ananas, mango, kruisbes, en banaan. Fruit bevat veel suiker wat kan gaan gisten in de darm, dus maar 1 plakje appel of 1 aardbei per dag geven. Verder kunt u nog herderstasje, muur, klaver of weegbree geven. Groenten die niet gegeven mogen worden zijn: bieslook, prei, ui, bonen, erwten, rode kool, aardappelen en schillen, rabarber is heel giftig en dodelijk.
Wat voor groenvoer geven jullie je konijnen? Bokt.nl.
Het makkelijke van konijnen is, is dat ze zelf heel goed weten wat ze wel en niet mogen eten. Op het konijnenforum staat een hele lijst met wat ze wel en niet mogen hebben qua groenvoer! Laatst bijgewerkt door RoosIris op 12-07-09 1140, in het totaal 1 keer bewerkt.
Wat mogen konijnen niet eten? Gezonde konijnenvoeding is belangrijk.
DIERENINFO Gezondheid Kleine Zoogdieren Weetjes. Wat mogen konijnen niet eten? Veel konijnenbezitters denken hun konijnen een plezier te doen met veel en vette traktaties, waarvan de meeste echter ongezond zijn. Gezonde konijnenvoeding bevat geen extras of supplementen. In de dierenwinkel is een breed scala aan verschillende lekkernijen in allerlei kleuren en varianten verkrijgbaar. Knabbelstokken en yoghurtdrops zijn erg populair bij konijnenbezitters. Knabbelstokjes en crackers bevatten onder andere granen, honing en noten en zouden goed zijn voor de tanden. Maar dat is helaas niet waar. Ze zijn niet geschikt als konijnenvoeding. Voldoende gebitsslijtage wordt alleen bereikt door het intensief malen van de kiezen, en dat gebeurt alleen op vezelrijk voedsel hooi en groenvoer.
Milles wat mogen konijnen eten.
tagged in wat eet een konijn, wat eet konijn, wat eten konijnen, wat eten konijnen het liefst, wat eten konijnen in het wild, wat eten wilde konijnen, wat konijnen eten, wat mag een konijn eten, wat mogen konijnen niet eten.
Konijnen en hun voeding.
Op de verpakking moet staan of dat het geval is. Konijnen en cavias lusten graag groenvoer. Ze mogen dat ook eten, als het maar niet teveel is en als ze er aan gewend zijn. Geleidelijk de hoeveelheid groenvoer opbouwen is belangrijk om diarree te voorkomen. Het beste is om verschillende groenten te geven in kleine hoeveelheden. Geschikt als groenvoer zijn: andijvie, broccoli, bleekselderij, selderieknol, witlof, veldsla, waterkers, boerenkool, wortel en wortelloof, bloemkoolbladeren. Paardebloemblad, weegbree en gras mag ook worden gevoerd. Pas op met groenvoer dat vlak naast de weg is geplukt omdat het vanwege uitlaatgassen giftige stoffen kan bevatten. Let er op dat er geen boterbloemen tussen zitten, want die zijn giftig. Daarnaast bestaat bij buiten geplukt groenvoer voor konijnen het gevaar van virussen zoals VHD. Groenten die niet gegeven moeten worden: prei, ui, bieslook, bonen, erwten, mais, kool, spruitjes. Veel klaver of nat gras kan ook problemen geven. Het gevaar van dit groenvoer zit, vooral bij konijnen, in de kans op gasvorming in de darmen, wat tot een ernstige ziekte toestand kan leiden.
Konijn Wikikids.
Konijnen zijn hele gevoelige dieren. Als ze verkeerde voeding krijgen, kunnen ze heel ziek worden. Zoek daarom altijd goed uit of je konijnen iets wel of niet mogen eten voor je het geeft. Konijnen zijn herbivoren, dat betekent dat ze planten eten.
Konijnen Dierenkliniek den Heuvel.
Vraag de verkoper of er garantie is op de gezondheid of een niet-goed-geld-terug-beleid. Informeer ten slotte wat het konijn te eten krijgt, om te voorkomen dat u thuis ineens ander voedsel gaat geven omdat dit maag-darmklachten en diarree kan veroorzaken. Moet ik één of twee konijnen nemen?
Brokjes voor konijnen Ik wil konijnen.
Vul het bakje dus slechts één keer per dag en niet meteen wanneer het op is. Jonge konijnen mogen onbeperkt biks eten tot ze 4 maanden zijn. Lees hier waarom je biks beter niet in een bakje kan geven. Deel dit artikel met je vrienden, zodat zij er ook wat van kunnen leren.:

Contacteer ons