Meer resultaten voor wat mogen konijnen eten

   
 
wat mogen konijnen eten
 
Wat eten konijnen? Lifestyle for pets.
Een vuistregel is maximaal 20 gram droogvoer per kilo lichaamsgewicht per dag, voor en volwassen konijn vanaf 7 maanden. Dus een konijn van 2 kilo mag elke dag 40 gram biks eten. Maar het hangt ook van de hoeveelheid lichaamsbeweging van je konijn af: actieve konijnen met een grote ren, of konijnen die een paar uur per dag in huis mogen rondrennen, hebben misschien wat meer nodig, rustige konijnen minder.
Wat eet een konijn De Konijnenherberg.
In de natuur eten konijnen geen snacks. Het is het beste om je konijn die dan ook niet te geven. Een stukje wortel, appel of een takje peterselie vinden de meeste konijnen ook heerlijk. Wat ook en misschien wel vooral telt voor het konijn is de aandacht die het op dat moment krijgt.
Wat mogen konijnen niet eten? Gezonde konijnenvoeding is belangrijk.
DIERENINFO Gezondheid Kleine Zoogdieren Weetjes. Wat mogen konijnen niet eten? Veel konijnenbezitters denken hun konijnen een plezier te doen met veel en vette traktaties, waarvan de meeste echter ongezond zijn. Gezonde konijnenvoeding bevat geen extras of supplementen. In de dierenwinkel is een breed scala aan verschillende lekkernijen in allerlei kleuren en varianten verkrijgbaar.
Mag een konijn komkommer eten? Dierennieuws.nl.
De conclusie: konijnen kunnen best komkommer eten, maar geef ze niet te veel. Te veel vocht kan diarree veroorzaken. Bouw de hoeveelheid komkommer dus sowieso rustig op als je huisdier hier niet aan gewend is en stop wanneer je merkt dat de ontlasting dunner wordt. Je kunt dan later altijd proberen een kleinere hoeveelheid geven om te kijken of dat wel zonder klachten gegeten kan worden. Tip: haal het relatief vochtige midden van de komkommer weg voordat je het aan je konijn geeft. Gebit van je konijn verzorgen en knippen. Haas versus konijn, wat zijn de verschillen? Mogen konijnen appel?
Konijnen en hun voeding.
Konijnen en cavias lusten graag groenvoer. Ze mogen dat ook eten, als het maar niet teveel is en als ze er aan gewend zijn. Geleidelijk de hoeveelheid groenvoer opbouwen is belangrijk om diarree te voorkomen. Het beste is om verschillende groenten te geven in kleine hoeveelheden. Geschikt als groenvoer zijn: andijvie, broccoli, bleekselderij, selderieknol, witlof, veldsla, waterkers, boerenkool, wortel en wortelloof, bloemkoolbladeren. Paardebloemblad, weegbree en gras mag ook worden gevoerd. Pas op met groenvoer dat vlak naast de weg is geplukt omdat het vanwege uitlaatgassen giftige stoffen kan bevatten. Let er op dat er geen boterbloemen tussen zitten, want die zijn giftig. Daarnaast bestaat bij buiten geplukt groenvoer voor konijnen het gevaar van virussen zoals VHD. Groenten die niet gegeven moeten worden: prei, ui, bieslook, bonen, erwten, mais, kool, spruitjes. Veel klaver of nat gras kan ook problemen geven. Het gevaar van dit groenvoer zit, vooral bij konijnen, in de kans op gasvorming in de darmen, wat tot een ernstige ziekte toestand kan leiden.
Konijnen houden voor beginners.
Daarnaast eten konijnen ook speciaal konijnenvoer. U moet wel goed opletten dat het konijn niet alleen de lekkere dingen eruit vist. Konijnen zijn ook dol op groenten en fruit. Ook hierbij moet u opletten wat u geeft, een konijn kan namelijk niet tegen alle groenten en fruit.
Houden van konijnen Knaagdierencentrum Dierenbescherming.nl.
Bouw het eten van gras en groenten daarom eerst op. Overigens kun je konijnen niet alle groenten geven. Kolen kunnen bijvoorbeeld voor gasvorming zorgen en dat is bijzonder onprettig voor je konijnen. Geef ze liever een stukje wortel, wortelloof, andijvie of witlof. Fruit moet je meer als snoepjes zien. Dat kun je af en toe geven, maar er zitten veel suikers in en dat is niet zo gezond voor je konijnen. Wat betreft brokjes kun je konijnen beter biks geven dan gemengd konijnenvoer. Bij gemengd voer, halen konijnen vooral de lekkere brokjes er tussenuit, die niet per se het gezondst zijn. Biks vooral met een hoog gehalte aan ruwe vezels is dan een betere keuze. Maar geef niet te veel! Je wilt niet dat je konijn te dik wordt. 20 gram brokjes per kilo lichaamsgewicht is voldoende. Overigens heeft een buitenkonijn dat meer beweegt meer nodig dan een binnenkonijn dat meer ligt te soezen. Al met al moet hooi het hoofdvoer zijn. En zorg altijd dat er genoeg vers water aanwezig is! Waar mogen konijnen op knagen?
Planten die konijnen niet lusten Directplant.
Buxushaag Buxus sempervirens Vingerhoedskruid Digitalis purpurea Alba' Stekelnootje Acaena Blue Haze' Rhododendron Rhododendron Kokardia.' Ik heb tamme konijnen en die mogen los in de tuin. Wat het ene konijn liet staan, at het andere konijn op. Maar na ca 25 jaar verder, zijn dit de planten die bij mij alle konijnen overleefd hebben: Boerenjasmijn, Rhodondendron, Vlinderstruik, Sneeuwbal, Spirea, Gouden hartje, Hortensia. De rest werd allemaal met de grond gelijk gemaakt. Dank voor uw aanvulling! Els Pols 13-04-2018. De wilde konijnen die rondlopen op de camping eten Hosta en van alles wat er voorbij komt.
Wat eet een konijn? TomCo.
Geef hen aan het eind van de dag ook één tot twee eetlepels complete voeding voor konijnen. Konijnen hebben de neiging om te sorteren en vooral te eten wat ze graag lusten. Als ze de keuze hebben, zullen ze de harde stukjes laten liggen, met het gevolg dat hun tanden minder slijten.
Konijnen De website van konijnen en knaagdierenopvang Het Knaagtandje!
Gemengd voer voor konijnen wordt afgeraden omdat ze dan selectief kunnen gaan eten en er hun favoriete stukjes uitkiezen, wat ervoor zorgt dat ze niet meer al het noodzakelijke binnen krijgen. Je mag zo'n' 20 gram rekenen per kilogram lichaamsgewicht per dag.
Alles over konijnen Dierenartsenpraktijk Samyn.
Dat is het basisrantsoen van alle konijnen! Hebben ze dit onvoldoende, dan krijg je problemen met hun tanden en met hun spijsverteringsstelsel. Begin van jongs af aan met de juiste voeding, want als je later moet overschakelen is dit niet altijd gemakkelijk. Hooi en gras mag aangevuld worden met allerlei groenten: witloof, wortels en het loof ervan, andijvie, sla, kool, peterselie, radijs, broccoli, komkommer Dit kan aangevuld worden met paardenbloemen, jonge twijgjes en blaadjes of de bast van bomen. Als extra mag er wat fruit gegeven worden zoals appel, peer, appelsien, maar overdrijf hiermee niet of ze krijgen te veel suikers naar binnen. Als allerlaatste komen de korrels. Heel vaak horen we dat dit hun hoofdmaaltijd is. Maar een soeplepel per dag is méér dan genoeg. Jammergenoeg bestaan hierrond veel misverstanden. De korrels zijn eigenlijk een commercieel voer die vroeger gegeven werd aan kweekkonijnen. Daardoor kon een konijn in korte tijd heel wat gewicht bijkomen. In de natuur echter zal een konijn meer dan 8 u bezig zijn met eten!
Konijn Wikikids.
Konijnen zijn hele gevoelige dieren. Als ze verkeerde voeding krijgen, kunnen ze heel ziek worden. Zoek daarom altijd goed uit of je konijnen iets wel of niet mogen eten voor je het geeft. Konijnen zijn herbivoren, dat betekent dat ze planten eten.

Contacteer ons