Meer resultaten voor konijnen kweken

   
 
konijnen kweken
 
Het konijn Dierenarts Liesbet Caeyman.
Vanaf 2 weken krijgen de konijnen hooi, korrels en water ter beschikking. Gespeende konijnen moeten worden gevoed met voornamelijk hooi, aangevuld met een commerciële korrelvoeding niet meer dan 35 gr per kilo per dag en een beetje groenvoer. Hooi is het belangrijkste voer voor gespeende konijnen.
licg.nl De aanschaf van een konijn.
Voor u konijnen aanschaft moet u bedenken wie er voor de konijnen kan zorgen als u op vakantie wilt of om andere redenen tijdelijk niet zelf voor de dieren kunt zorgen. Als de konijnen thuis blijven, moet er minstens elke dag iemand bij de konijnen komen om hen vers water, voer en hooi te geven.
Oplossing voor diervriendelijke huisvesting van konijnen Boerenbond.
De mazen zijn zo bestudeerd dat de konijnen genoeg hooi kunnen nemen, maar zonder het risico op verspilling. Het knaagmateriaal moet precies geplaatst worden. De roosters moeten tegelijk vriendelijk zijn voor de poten van de konijnen en sterk en gemakkelijk te reinigen.
konijnen konijnen verzorging konijnen kweken.
Als prooidier zullen wilde konijnen nest na nest werpen, om hun soort in stand te houden tussen de roofdieren. Dit werkt perfect in de natuur, maar voor het huiskonijn betekent dit teveel ongewenste konijnen. Soorten vleeskonijnen konijnen kweken om te slachten.
Dierenartsenpraktijk Animalis Konijnen.
Kweken met konijnen. Konijnen zijn geslachtsrijp tussen 3 maanden en 9 maanden. Vooral de grote rassen zijn iets later geslachtsrijp. Gemiddeld bedraagt de drachtduur een maand waarbij er 4 tot 12 konijntjes geboren zullen worden. Deze jongen zijn vrij hulpeloos en zijn nog fel afhankelijk van de moeder.
Konijnen Stamboom, Software konijnenfokkers, Konijnen fokken ZooEasy Product informatie.
Professionele stamboom software garandeert het succes van konijnen fokkers ZooEasy Konijnen Software maakt het bijhouden van konijnen stambomen, het selecteren van fokkoppels en het registreren van medische en genetische gegevens een fluitje van een cent voor konijnen fokkers cq kwekers. Het ideale computerprogramma voor het verantwoord fokken cq kweken van konijnen.
Geboorteregeling Dierenartsencentrum Trigenio.
Het mannetjeskonijn of ram castratie. Heeft u toevallig u koopt zogenaamd twee vrouwtjes, waarvan één nadien een mannetje blijkt te zijn toch een koppel konijnen, dan kan u overwegen om de ram te laten castreren, indien u niet wenst te kweken.
Waarom niet fokken.
Dus, voordat je gaat fokken: ga eens naar een asiel in je omgeving om de konijnen te zien die wanhopig zitten te wachten op een nieuwe baas/bazin. En bedenk je dan dat ook deze konijnen eens schattige baby'tjes' zijn geweest, maar gedumpt zijn toen ze ouder werden.
diereninfo.be konijnen.
Dek je konijn niet te vroeg, dit kan zeer ongezond zijn voor het konijn, vanaf 6 maanden is ze fokrijp en kan je ermee kweken. Let ook op dat je geen inteelt krijgt, laat een mannetje ouder dan 5 maanden nooit samen met zijn moeder en zet het mannetje ook niet samen met een van zijn zusjes.
konijn.
Zelf brood bakken. meest gestelde vragen. onkruid en mos. planten voor binnenshuis. planten voor moestuin. planten voor siertuin. potgrond en bodembedekkers. serres en kweekbakken. tuinhuizen en opbergers. gebak en dessert. onderhoud en reiniging. Lege potjes actie. Advies voor jouw konijn. mijn nieuw konijn. de leefomgeving van mijn konijn. de juiste voeding voor mijn konijn. de verzorging van mijn konijn. trainen en spelen met mijn konijn. afscheid nemen van mijn konijn. Heb je nog extra vragen? Stel je vraag. Hoe bescherm je konijnen tegen de hitte? Hoe voorkom ik ziektes bij mijn konijn of knaagdier? Tentoonstelling en kleindiervereniging. Waar kan ik terecht met mijn overleden konijn of knaagdier? Verschillen tussen konijnen en knaagdieren. Hoe oud worden konijnen en knaagdieren? Binnen of buiten. Hoe lang duurt de zwangerschap van mijn konijn? De kenmerken van zieke knaagdieren en konijnen. Bekijk meer artikels. Bekijk ook het advies voor deze dieren. Blijf op de hoogte. Gelieve alle velden in te vullen.
Algemene info over het konijn.
Onze praktijk Contact. Algemene info over het konijn. Rantsoen en huisvesting: Konijnen hebben graag het gezelschap van andere konijnen. Indien U echter niet wil kweken met uw konijn neemt U best twee vrouwtjes voedsters afkomstig uit hetzelfde nest om de kans op agressie te verkleinen.
Konijnen in een groep Levende Have.
Voor een groep konijnen ligt het iets anders dan bij setjes van twee. Een groep is voor konijnen de natuurlijke samenlevingsvorm, die bestaat uit twee tot vijf voedsters en één tot drie rammelaars. Bij grotere aantallen konijnen zal de leefgemeenschap zich vanzelf opsplitsen.

Contacteer ons