Zoeken naar konijnen houden

   
 
konijnen houden
 
Buitenhok voor konijnen Ik wil konijnen.
Zie ook dit filmpje voor een visuele uitleg.: Konijnen buiten huisvesten. Voordelen buiten huisvesten. Frisse buitenlucht, zon, regen: het is natuurlijker je konijnen buiten te houden. De ondergrond is doorgaans minder glad dan binnen waardoor konijnen onbezorgd rond kunnen rennen.
Houden en verzorgen van konijnen.
Door het ontbreken van de theoretische achtergronden van de erfelijkheid is het niet geschreven voor lezers die serieus met verschillende rassen willen gaan fokken. Reacties op het onderwerp: Konijnen houden. 06 Dieren en natuur Konijnen houden. Hier kunt u reageren op het onderwerp: Konijnen houden.
Konijnen en cavia's' tijdens de winter buiten houden Knaagdieren Tips en Advies Maxizoo.
Konijnen en cavia's' tijdens de winter buiten houden. Zelfs tijdens het koude seizoen voelen konijnen en cavias zich comfortabel in hun buitenverblijf. Het is wel belangrijk dat zij het snel genoeg gewoon worden om buiten te zitten en niet opeens worden buitengezet wanneer de nachtvorst zijn intrede doet.
Konijnen en hazen Agentschap voor Natuur en Bos.
Helaas durven konijnen en hazen af en toe privégebied binnenglippen. Daar doen ze zich tegoed aan oogst of knagen aan de bast van jonge boompjes. In langdurige droge periodes gaan ze op zoek naar voedsel dat veel water bevat, zoals bieten. Langoren zijn schattige buren, behalve als ze het gemunt hebben op jouw tuin of akker. Gelukkig bestaan er heel wat maatregelen die je helpen om hen bij je boomkwekerij of gewassen weg te houden.
Konijn Je eerste huiskonijn: wat kun je verwachten SeniorenNet Website voor de actieve 50-plusser.
Het is heel erg tegennatuurlijk voor een konijn om, tegen zijn zin, ver boven de grond gehouden te worden, waar hij geen controle heeft over zijn eigen bewegingen en activiteiten. Als je hem dwingt, versterk je zijn idee dat jij een roofdier bent die probeert hem in bedwang te houden. Hem vasthouden terwijl hij worstelt en trapt is niet alleen gevaarlijk voor de mens scherpe klauwen, maar ook voor het konijn. Je wilt gewoon niet weten hoeveel jonge konijnen bij onze dierenarts komen met gebroken poten, nekken en ruggegraat, omdat mensen meestal kinderen hen persé, tegen hun wil, rond wilden dragen en vasthouden.
Help jouw konijn de winter door.
Denk eraan je konijntje niet binnen te nemen om te knuffelen of te spelen. Blijf in de winter buiten om tijd met je konijntje door te brengen. Voor meer info over het houden van konijnen, klik hier. Zoeken naar: Zoeken.
Konijnen De website van konijnen en knaagdierenopvang Het Knaagtandje!
Omdat dit wel erg minimale maten zijn en binnen deze afmetingen geen sprintje kan worden getrokken, houden we als opvang minstens 6 m per koppel aan, uitzonderingen daargelaten bv. voor konijnen die ervoor meer ruimte ter beschikking hadden. Konijnen hebben nood aan onbeperkte toegang tot hooi.
Verzorging van een konijn Dierenarts Steven De Smedt Heist op den Berg.
Gemiddeld 5-8 jaar. Konijnen zijn van nature sociaal en houden van gezelschap van soortgenoten. Wanneer je twee konijntjes samen houdt moet je echter rekening houden met het geslacht om tot een goede combinatie te komen. Twee niet-gecastreerde mannetjes gaan altijd vechten.
Houden van konijnen Knaagdierencentrum Dierenbescherming.nl.
Wil je jouw konijnen buiten houden? Zet ze in de zomer al buiten, gaandeweg ontwikkelen je konijnen een wintervacht waarmee ze de kou prima kunnen weerstaan. De exacte grootte van het buitenhok hangt af van het aantal konijnen dat je hebt en de grootte van je konijnen.
Algemene info over het konijn.
Twee mannetjes rammen, zelfs afkomstig uit hetzelfde nest, gaan vaak vechten eens ze geslachtsrijp zijn. Dieren moeten steeds droog en tochtvrij gehuisvest zijn. Konijnen zijn perfect buiten te houden indien ze voldoende schuilmogelijkheden hebben ten aanzien van zon, regen en vrieskoude.
Twee konijnen samen of het koppelen van konijnen: wij adviseren om een mannetje en een vrouwtje te nemen als koppel.
Soms gaat dit niet en wil je twee mannetjes of twee vrouwtjes uit hetzelfde nestje bij elkaar houden. Ze kunnen samen opgroeien, maar zodra de puberteit begint kunnen ze gaan vechten. Zodra je dit ziet moet je ze uit elkaar halen en laten castreren/steriliseren. Eenmaal vechtende konijnen kunnen slecht weer samen, ze blijven dan namelijk vaak vechten.
21 fantastische redenen waarom konijnen de schattigste huisdieren ter wereld zijn.
Last but not least: konijnen hebben de schattigste snuffelneus die er bestaat. Echt waar, wie kan er nu niet houden van konijnen? Iedereen zou er minstens ééntje in huis moeten hebben. Al was het maar om elke dag met een brede glimlach te beginnen D.

Contacteer ons